FAQ

Aanmelden als geïnteresseerde in Leeuweplaats kan het formulier in te vullen onder de tab: Interesse of door contact op te nemen met Beumer Garantiemakelaars via 030-6776000 of via nieuwbouw@beumer.nl. 

Op 28 maart 2019 is de verkoop gestart van alle 95 woningen. U kunt zich inschrijven voor een woning met het digitale inschrijfformulier op www.leeuweplaats.nl

De eerste inschrijven is verstreken. U kunt zich nu vrij inschrijven voor een van de beschikbare woningen.

Ja, er is nog een informatie-bijeenkomst op 2 april. U heeft dan de gelegenheid om vragen te stellen en het verkoopteam van Leeuweplaats te spreken.

Praktische informatie informatiebijeenkomst 2 april 2019:

Locatie: Pathé Leidsche Rijn
Datum: dinsdag 2 april 2019
Tijd: 18.00 - 20.00

Nee, je hoeft niet per se aanwezig te zijn op dinsdag 2 april. Alle benodigde verkoopinformatie is op 28 maart digitaal beschikbaar. Op dinsdag 2 april wordt er geen andere informatie verstrekt dan wat staat op de leeuweplaats.nl. Wel is er dan een gedrukte brochure met algemene informatie beschikbaar, maar al deze informatie staat ook online. Sowieso zijn alle tekeningen (situatie, gevels en plattegronden) van de woningen alleen online beschikbaar.

U maakt dus niet meer kans op een woning als u op 2 april aanwezig bent. De informatiebijeenkomst is puur bedoeld voor persoonlijk contact, zodat u uw vragen gelijk kunt stellen aan ons verkoopteam.

De inschrijfperiode sluit dinsdag 9 april 23:00 uur. U kunt u voor die tijd inschrijven op meerdere bouwnummers.

LET OP: om de inschrijving definitief te maken dient u na start verkoop (28 maart 2019) alle gegevens op het inschrijfformulier digitaal in te vullen en de inschrijving te voltooien door middel van digitale ondertekening. De opgegeven voorkeuren die vóór 28 maart zijn ingevuld gelden niet als inschrijving.

Een geautomatiseerd programma bekijkt op welke bouwnummers is ingeschreven en probeert zoveel mogelijk kopers (die passen bij de doelgroep van de woningen) op hun hoogste voorkeur te plaatsen. Daarnaast kijkt het programma naar de financiële haalbaarheid. Het programma bepaalt uiteindelijk wie welke woningen toegewezen krijgt.

Het tijdstip van aangeven van je voorkeuren speelt geen rol in de toewijzing.

De verkoopprijzen zijn bij start verkoop vastgesteld. Er vindt geen biedingsprocedure plaats bij de toewijzing.

Voor de woningen in de lage prijsklasse (bnr. 35 t/m 38, 66 t/m74, 77, 78, 82 t/m 88 en 90 t/m 95) is een antispeculatiebeding, inclusief zelfbewoningsplicht van toepassing. Koper dient zich direct na oplevering van de woning in te schrijven bij gemeente Utrecht op het adres van het gekochte bouwnummer.

Koper is jegens de gemeente verplicht de woning zelf (met zijn eventuele partner en gezinsleden) te bewonen én de woning niet te vervreemden gedurende een termijn van van twee (2) jaar na de datum waarop de koper als bewoner van de desbetreffende woning in het bevolkingsregister bij de gemeente is ingeschreven.

Bij overtreding of niet nakoming van de verplichting is koper een boete van  vijftigduizend euro (€ 50.000,00) verschuldigd ten behoeve van de gemeente,

De planning staat op 3e/4e kwartaal 2019.

Afhankelijk van de start en de voortgang van de bouw alsmede de (weers)omstandigheden wordt dat tweede of derde kwartaal 2021.

De woningen staan op eigen grond en hebben allemaal 1 eigen, toegewezen parkeerplaats in de gemeenschappelijke parkeerhoven. De parkeerhoven zijn niet afgesloten met een poort en worden gemeenschappelijk gebied in beheer van alle bewoners van Leeuweplaats, waarvoor een VvE wordt opgericht. Derhalve worden de parkeerplaatsen uitgegeven als appartementsrecht en gekoppeld aan de woningen.

De binnenplaats in Leeuweplaats is openbaar gebied en wordt eigendom van de gemeente. De plantenbak in de binnenplaats komt wel in beheer en onderhoud van de VvE van Leeuweplaats.

De kosten voor onderhoud van de parkeerhoven moeten geschat worden ca. € 250 per jaar per woning, e.e.a. afhankelijk van het niveau van onderhoud.

Wij hebben een samenwerking afgesloten met de Hypotheekshop De Meern. Iedere kandidaat van een woning in Leeuweplaats krijgt kostenvrij een eerste gesprek bij De Hypotheekshop De Meern, aansluitend of voorafgaand aan het verkoopgesprek.

Deze samenwerking heeft meerdere voordelen. U krijgt een onafhankelijk advies over uw financiële wensen, de adviseur is volledig op de hoogte van het project Leeuweplaats en u krijgt een korting van € 750,- op de advieskosten bij het afsluiten van een financiering bij de Hypotheekshop De Meern voor een woning in Leeuweplaats.

Optioneel worden mogelijkheden geboden voor een (voorbereiding voor een) laadpunt voor een elektrische auto nabij de eigen parkeerplaats.

De woningen worden behangklaar afgewerkt.

Voor het tegelwerk en sanitair bieden wij twee opties. De woningen van 220.750 euro en 395.250 euro  hebben een casco badkamer, d.w.z. zonder sanitair en tegels. Deze kunt u volledig zelf of (als meerwerk) door ons laten afwerken, hiervoor bieden wij een afbouwpakket aan. Bij de woningen uit de hogere prijscategorie worden het toilet en de badruimte betegeld en met luxe sanitair opgeleverd. Hiervoor gebruiken wij hoogwaardige kwaliteitsmaterialen en u kunt kiezen uit een mooi scala tegels. Wilt u de afwerking van de badkamer in eigen hand houden? Met onze woonconsulent kunt u hierover duidelijke afspraken maken.

Niets is zo smaakgebonden als een keuken. Daarom leveren wij de woningen standaard zónder keuken op. Zo heb jij alle ruimte om je droomkeuken te realiseren. Hiervoor hebben wij Voortman Keukens geselecteerd als keukenpartner. Hier kun je al je wensen laten vertalen naar een optimaal plaatje. Voortman Keukens kent bovendien dezelfde hoge kwaliteitsnormen als Ooms Wonen, zowel qua product als service.

De kozijnen zijn (met uitzondering van de kozijnen in de voorgevel op de 1e en 2e verdieping van bnr. 3 t/m 6, deze zijn aluminium) van hardhout met draai- kiepramen, triple beglazing.

De plafondhoogte is ca. 2,60 m.

De toe te passen bouwmethode wordt bepaald door de aannemer. Er wordt uitgegaan van een ankerloze spouw (met uitzondering van een eventueel benodigde stabiliteitskoppelingen conform opgave constructeur) tussen de woningen.

De woningen worden verwarmd middels vloerverwarming. De woningen zijn zeer duurzaam met een gemiddelde EPC-score die lager is dan -0,2. Dit is niet Nul-op-de-Meter. Leeuweplaats is volledig gasloos en wordt niet aangesloten op de stadsverwarming. Iedere woning beschikt over een individuele warmtepomp installatie (hoofdzakelijk bodemwarmtepompen) in combinatie met zonnepanelen. Zowel de warmtepomp als de zonnepanelen blijven minimaal 25 jaar eigendom van de leverancier. De installatie wordt door de koper geleased. Het onderhoud en eventuele vervanging gedurende de 25 jaar is voor rekening van de leverancier. De verbruikslasten (elektra) maar ook de opbrengsten van de zonnepanelen zijn voor de koper. Het is ook mogelijk dat de lease op enig moment wordt afgekocht door de koper. De kosten voor de lease en de afkoop worden later bepaald en zijn bekend bij start verkoop.

 

Bij Ooms Wonen is veel bespreekbaar in overleg met de woonconsulent. Voor de woningen in de prijsklasse laag en midden zullen er een aantal standaard pakket opties voor de badkamer/toilet aangeboden worden. Voor de woningen in de prijsklasse hoog zijn individuele wensen meer bespreekbaar. Nagenoeg alle woningen hebben uitbouwopties, dit geldt ook voor de meeste tweelaagse woningen. In Leeuweplaats zijn als gevolg van de lage EPC-score helaas geen dakopbouwen mogelijk. Voor de woningen aan de binnenplaats is in de koopovereenkomst opgenomen dat een dakopbouw na realisatie alleen mogelijk is na goedkeuring van alle andere bewoners aan de binnenplaats én de gemeentelijke vergunning.

Na de ondertekening van de koopovereenkomst krijgen kopers een eigen online woningdossier. In het online woningdossier kiest men eenvoudig de eigen meer- en minderwerk wensen uit. De gevolgen voor het financiële plaatje komen direct in beeld. Zo kan  men thuis en in eigen tijd uitgebreid oriënteren op de mogelijkheden.

De eigen privétuin wordt niet door Ooms ingericht. Bij sommige woningen wordt er tussen de bergingen een gemeenschappelijke pergola geplaatst die de entree van de tuinen accentueert.

Er worden door ons geen erfafscheidingen tussen de privétuinen aangebracht.

Voor de woningen in prijsklasse midden en hoog gemiddeld 8 meter (netto, dus exclusief de berging).

Dit bieden wij niet aan als optie. De EPC-score is al dermate laag dat de het beschikbare dakoppervlak maximaal benut wordt voor zonnepanelen. De exacte hoeveelheid zonnepanelen per woning volgt uit de uiteindelijke EPC-berekening en de toe te passen panelen. Dit is pas tijdens de uitvoering aan te geven.

Voor de prijsklasse midden en hoog zijn de buitenmaten van de berging gemiddeld genomen ca. 3 x 2,2 meter. Voor de prijsklasse laag zijn de buitenmaten van de berging gemiddeld genomen ca. 3 x 1,9 meter. De exacte maat van de berging staat aangegeven op de situatietekening.

De gevels bestaan grotendeels uit metselwerk. De kozijnen worden uitgevoerd in hardhout. Deze moeten om de 5 tot 7 jaar geschilderd worden.

Dit is niet te bepalen, want dit is sterk afhankelijk van het gebruik door de bewoners.

In Leeuweplaats wordt een hoogteverschil opgevangen van de Tweede Muntmeesterlaan richting het A’dam-Rijnkanaal van 1 mtr. Dit wordt opgelost in de parkeerhoven. Hierdoor liggen de achtertuinen iets hoger (maximaal 1 mtr.) dan de parkeerhoven. Vanuit het parkeerhof wordt er indien nodig een trapje naar de achtertuin gemaakt.

Het Oeverpark wordt ingericht door de gemeente Utrecht. Zij bepalen ook de exacte invulling van het Oeverpark.